filter op merken

Lecol
Aquamarijn
Blue Dolphin
Bona
Dumby
Oliefris
FloorService
Osmo
Woca (Trip Trap)
Monocoat Rubio
uwvloerspecialist
Saicos
LobadurHout en Parket

Voor uw houten of parket vloer onderhoud hebben wij diverse producten. Bekijk hier alles wat u nodig heeft voor het vloer reinigen en onderhouden in z'n totaliteit!

Houten parketvloeren kunt u op verschillende manieren afwerken. Hieronder kunt u de verschillende manieren van afwerken bekijken en wat daar de voor- en nadelen van zijn.Natuurolie: dit is een zeer natuurlijke afwerking van uw vloer. Met deze olie beschermt u het hout van binnenuit. Het is eenvoudig bij te werken en te onderhouden. Deze olieen moet u gemiddeld 1 keer per jaar voorzien van een onderhoudsolie en wekelijks reinigen met een zeep. Herstellen en plaatselijk bijwerken is hiermee goed te doen.

Hardwaxolie: hardwaxolie is een samenstelling van verschillende olieen en wassen. Deze afwerking wordt over het algemeen in 2 lagen aangebracht m.u.v. monocoat. De eerste laag zal in het hout trekken en de tweede blijft er meer op liggen waardoor het van buitenaf wordt beschermt. Het is wel belngrijk dat deze laag goed intact blijft aangezien slijtplekken lastiger bij te werken zijn. Het is wel wat onderhoudsvriendelijker dan natuurolie en geeft over het algemeen meer glans.

Lak: Lak zal uw vloer bijna volledig afsluiten met een laag. Dit geeft wel een wat minder natuurlijke uitstraling dan de andere afwerkingen. Het is wel onderhoudsvriendelijk.Lak is niet plaatselijk bij te werken waardoor het belangrijk is om de lak goed te beschermen met een polishlaag. Deze zal dan kunnen slijten i.p.v. de laklaag.

Was: was is een van de oudste manieren om een vloer af te werken. Bij regelmatig onderhoud met was zal de vloer steeds voller en voller worden waardoor het een erg moie uitstraling zal geven. Het is alleen niet waterbestendig en vraagt regelmatig onderhoud vooral in het begin. Indien men meer glans wilt is het eenvoudig op te boenen.